1315 timer. Før en 2-10 skift. Beliggenhet - A38 Tewkesbury til Coombe
 Hill, Gloucestershire. Den off duty uniformert offiser var på vei til jobb på Cheltenham Politistasjon kjører langs A38 da han hørte en 'clanking "støy utenfor. Fra venstre så han et tre kanter UFO som syntes å ha en "vektstang" på slutten av en av sine armer. Objektet ble beskrevet som størrelsen på en sivil passasjerfly og beveget seg langsomt med lav høyde. Håndverket kom til en hover over landsbyen Deerhurst. Vektstang vedheng syntes å være transparent og som han så det hans sinn fylt med bildet av en humanoid figur. Av grunner han ikke kan forklare han blinket bilen frontlysene på objektet og tallet forsvant som gjorde håndverket. Varigheten av observasjonen var to minutter. Dette utgjør en del av en serie på fire observasjoner av offiseren som er nå pensjonert fra Gloucestershire Force. Været - tørr, fin og klar.UFO KLASSIFISERING - CE3/INT (nærkontakt 3RD SLAG / SAMHANDLING)Off Duty sighting. 1 Officer. Source - Confidential (PRUFOS) Database.


1720 timer. Høst. Beliggenhet - Isfield nærheten av Lewes, Sussex.Mens du venter på bussen stoppe en kvinnelig off duty uniformert offiser observert en kuppel formet UFO til en lav høyde på 300 meter. Hun beskrevet objektet som ha utseende til en lys grønn eller farget metall med en moderat reflekterende overflate. På toppen av kuppelen stakk en blå / grønt lys mens undersiden var det et område med intens svart. Av grunner hun ikke forstår at hun vinket til objektet og det gikk til innen 50 meter av sin stilling. Det neste hun husker var bussen ankommer, og at når hun prøvde å flytte henne lemmer føltes nummen. Hun har også lagt merke til at hun hadde utviklet en akutt hodepine. I løpet av neste uke utviklet hun andre plager inkludert tørst og konjunktivitt. For en tid etterpå fikk hun med tilbakevendende anfall av mage problemer. Hun kan ikke gjøre rede for en periode på 20 minutter av gangen mens sto på busstoppet. Hun har ikke hatt noen form for hypnotisk regresjon. Hun var tidligere medlem av Royal Observer CorpUFO KLASSIFISERING - CE1 (nærkontakt 1ST SLAG / symptons Off Duty sighting en Officer Source -... Pat Grant (uavhengig UFO forsker) som skissert i Beyond Top Secret av Tim Bra, Pan Books 1996 Pages 78-79.


Kveld. Beliggenhet - Cheltenham, Gloucestershire. En av plikt uniformert Gloucestershire offiser observert en stor UFO i nærheten av Orchard Road og Hesters Way, Cheltenham mens ut med sin daværende kone. Han beskrev objektet som en flygende kors som var på størrelse med en jumbo jet fly, og at det kom til en stillestående posisjon over en katolsk kirke. Gjenstanden ble sett ved en lav høyde på 50/100 fot. På en av de fire armene han observerte et rødt lys som blinket fire ganger før den forsvant ut av syne. Været på den tiden var mørk, fin og klar. Utgjør en del av en serie på fire observasjoner rapportert av offiseren.UFO KLASSIFISERING - CE1 (nærkontakt 1ST SLAG)Off Duty sighting. 1 Officer. Source - Confidential (PRUFOS) Database.


November 1977. Beliggenhet - Earlsfield, London. Inspektør DESMOND CONDON rapportert se en svevende ufo løpet Earlsfield, sør-vest London på en omtrentlig høyde på 3000 meter. Han sa: "Det var en perfekt søyle, glødet det med en blålig dis og bodde urørlig i 30 minutter. Jeg har aldri sett noe lignende! ".UFO KLASSIFISERING - NL (NOCTURNAL LIGHT)Off Duty sighting. 1 Officer.

1978
Oktober 1978. 2000 timer. Sted: Rosliston, Derbyshire. En av plikt Special Constable, ble JOHN CLAYTON reiser i bilen sin fra sitt hjem i Coton-in-the-Elms i Burton on Trent da han passerte gjennom landsbyen Rosliston hørte han en droning støy som fikk ham til å stoppe bilen. Da han kikket oppover han så hva han beskrevet som en "flygende hotell", fem etasjer med vinduer på hver etasje alle lyser opp. Det viste svart i fargen og var ca 250-350 meter i lengde! Objektet beveget seg sakte mot Swadlingcote og Ashby i en høyde på bare 500 meter og med en hastighet på 10 mph. Det fikk til slutt høyde og forsvant over Ashby i øst.UFO KLASSIFISERING - CE1 (nærkontakt 1ST SLAG)Off duty sighting. 1 Officer. Source - Irene Bott arkivet.

1979
Februar 1979. 1800 timer. A60 Cuckney Hill, Nottinghamshire. En av plikt uniformert offiser var med sin kone mens du kjører langs A60 mellom Cuckney og Warsop. Da de nådde toppen av Cuckney Hill la han merke til en masse av rødt, oransje og hvite lysene høyt på himmelen på en omtrentlig høyde på 30.000 fot. Det var en klar natt med stjerner klart synlige. Lysene virket svært merkelig og holdt seg helt i ro på himmelen for noen 20 minutter før de måtte forlate området. Han gjorde ikke rapportere hendelsen. Off duty sighting. En offiser. Source - PRUFOS Politiet Database. Klassifisering - Nocturnal Light (NL).1980Mars 1980.

Beliggenhet - Forfar, Tayside, Skottland. Mens hjemme offiseren så en merkelig oransje lys på himmelen. Det beveget seg bort og forsvant ut av bildet. Øyeblikk senere dukket opp igjen mye lysere enn før. Han kunne nå se en serie på fire lysene på den. UFO syntes å være svevende over en gasskompresjon plante ca 2-3 miles fjernt. Så nysgjerrig var han om objektet han våknet kona og naboer som også var vitne til lys. Naboene sett objektet gjennom kikkert og beskrev det som en oval rugby ball form med en glødende hvit topp. Offiseren ringte Forfar politistasjon, men henvendelser med flyplasser i nærheten viste negativ.UFO KLASSIFISERING - NL (NOCTURNAL LIGHT)Off Duty sighting. 1 Officer. Kilde: Dundee Courier og Annonsør 01/04/80.

1981
Mars 1981. Cracoe Fell nær Skipton, North Yorkshire. En politimann kone rapportert se tre lys over Cracoe Fell og varslet sin mann som med en annen offiser tok et bilde av lysene. De iakttar lysene i en time. Bildet ble sendt til Graham Birdsall, redaktør av UFO Magazine som lanserte en hemmelig etterforskning av ektheten. Fotografiet ble senere undersøkt av en spesialist fotolaboratorium i Amerika kalt Ground Saucer Watch. De bekreftet ektheten av bildet. Lysene ble anslått til å være en total lengde på 60 fot, og ble observert i en avstand på omtrent 50 meter. Detaljer om sighting og fotografiet ble bare gitt ut til publikum i august 1983, nesten to og et halvt år etter hendelsen. En UFO skeptisk forsker hevdet senere at offiserene hadde vært vitne til et naturlig fenomen, som av skinnende steiner-en sjelden fenomener og til dags dato ingen har klart å gjenskape bildet så jeg er ikke overbevist.UFO KLASSIFISERING - DD (Dagslys DISC)Off Duty sighting. 2 offiserer. Kilde Daily Mirror 28/08/1983.


10/03/81 Sted: Carleton Moors nær Skipton, North Yorkshire. To uniformerte politifolk observerte en stor glødende oval formet UFO som det flyttet over maurerne.UFO KLASSIFISERING - NL (NOCTURNAL LIGHT)På plikt observasjoner. 2 offiserer. Source - Yorkshire Post.

1983

0100 timer. 25/12/83. Beliggenhet - Todmorden, West Yorkshire. En av plikt uniformert offiser var ute med kjæresten sin da de observerte en stor oransje farget UFO lavt på himmelen over byen. Gjenstanden syntes å ha flere pigg som fremspring som kommer ut av sin struktur. UFO ble deretter sett til å forsvinne fra visningen i høy hastighet ved å lage en kantete bevegelser. Hendelsen ble ikke rapportert.UFO KLASSIFISERING - NL (NOCTURNAL LIGHT) Off Duty sighting. 1 Officer. Source - PRUFOS / FORTROLIG.

1955 timer. 07/11/83. Beliggenhet - Mellom Bolton Abbey og Addingham nær Skipton, North Yorkshire. Mens du kjører med sin kone, observerte PS TONY DODD en stor plate formet UFO nærmer seg bilen fra sin rett. Han estimert størrelsen av fartøyet som å være fire ganger så stor som en bil. Det var på en lav høyde og gikk nesten rett over taket på bilen før den forsvant bak nærliggende trær. Hans kone beskrev håndverket som likner et barns roterende topp. Øyeblikk senere samme UFO dukket opp igjen og feide mot bilen igjen. PS DODD dro bilen over til en stopp og tok en rekke bilder av objektet som det beveget seg bort i det fjerne. Bildene ble senere sendt til et forskningsanlegg kalt Ground Saucer Watch i Arizona som spesialiserer seg på analyse av rapporterte UFO-bilder. Deres konklusjon etter analysen var at bildene hadde spilt en ekte UFO på film, en av de få til å møte sine strenge kriterier. De anslått at gjenstanden var 30 meter i diameter og var tilnærmet sfæriske i form. Dette danner en serie av observasjoner av offiseren som senere ble en av verdens ledende autoriteter på temaet UFOer.UFO KLASSIFISERING - CE1 (nærkontakt 1ST SLAG)Off Duty sighting. 1 Officer. Source - Alien Investigator av Tony Dodd. Overskrift Publisering Bøker. Pages 26-28 og PRUFOS.

Februar 1983. 2200 timer. Sted: A51, Stonehill, Staffordshire.To Spesielle vipers hadde nettopp forlatt Stonehill politistasjon før du går inn på en nesten skifte når de var i en bil som kjører langs A51 firefelts motorveier når plutselig de ble sjokkert over å se en grønn sfære, på størrelse med en bil, dra langs siden av dem som om pacing bilen. De så UFO for en avstand på ca 200 meter før den skjente av veien følger linjen av noen sikringer av mot Western Bank. UFO gjorde ingen støy overhodet når det trekkes sammen bilen. Offiserene diskutert om å prøve og følge objektet, men valgte ikke altfor.UFO KLASSIFISERING - CE1 (nærkontakt 1ST SLAG)Off Duty sighting. 2 offiserer. Source - PRUFOS Politiet Database.Februar 1983. Sted: I nærheten av Burton on Trent, Staffordshire. En av plikt Special Constable kjørte med sin kone på en vei i nærheten av Burton on Trent da de observerte en grønn sfære nærmer seg dem fra veien fremover. Gjenstanden ble beskrevet som å være av størrelsen på bilen og i en høyde på 20 meter. Det gikk rett over bilen sin og ut av syne.UFO KLASSIFISERING - CE1 (nærkontakt 1ST SLAG)Off Duty sighting. 1 Officer. Source - PRUFOS Politiet Database.

1984
11/01/1984. 0455 timer. Howden, Lincolnshire. Etter en rapport fra et medlem av det offentlige en av plikt uniformert politimann også observert objektet som ble beskrevet som en gul kule som ble sett lavt på himmelen omtrent en
 halv kilometer mot Barnby Vannverk. Off duty sighting. En offiser. Source - MOD-filer. Klassifisering - Nocturnal Light (NL).

1986
Juli 1986. Beliggenhet - Stockport, Cheshire. En av plikt offiser skjedd å være rengjøring sitt kamera hjemme da han plutselig la merke til en merkelig bjelle formet UFO på himmelen over hans hjem. Han tok raskt et enkelt bilde av objektet. Offiseren lærte senere at det hadde vært en rekke rapporter fra publikum i Stockport og Greater Manchester-området.UFO KLASSIFISERING - DD (Dagslys DISC)Off Duty sighting. 1 Officer. Kilde: Stockport Times 04/07/86.Sommer. Sedgley, West Midlands. En av plikt politimann gikk sin hund i et område kalt Sedgely Beacon da han oppdaget tre hvite lysene høyt på himmelen i form av en trekant. Som han så lysene de flyttet fra sin venstre til høyre. Da de stoppet og holdt seg i ro på himmelen i ca 20 sekunder før de plutselig akselerert bort i fart og ut av syne i løpet av sekunder. De officerwas rystet av hendelsen og ikke rapportere det. Det var flere skyer på himmelen på tidspunktet for observasjonen. Off duty sighting. En offiser. Source - PRUFOS Politiet Database. Klassifisering - Nocturnal Light (NL).

1988
Januar 1988. Sted: Holybourne, Winchester, Hampshire. En av plikt offiser, PC LEN HAFFENDEN, gikk hans hund nær sitt Holybourne hjem da han observerte en intens hvitt lys på himmelen som steg ned i en 30 graders vinkel for å stoppe og hvile. Han løp hjem for å få hans kikkert. Hans kone og sønn tilbake til der han hadde sett objektet. Det var fortsatt der og gjennom kikkerten observerte han hva som syntes å være en kasteball formet objekt. Han beskrev objektet som å ha en svært kraftig lys i midten med en tåkete fluorescens etterfølgende bak. Objektet ble sist sett på vei mot horisonten og flytte inn i skyen.UFO KLASSIFISERING - NL (NOCTURNAL LIGHT)Off Duty sighting. 1 Officer. Source - Hampshire Chronicle, 15/06/90 Winchester.

1845-1940 timer. 29/01/1988. Alton. En uniformert offiser observert en lys konisk formet UFO over Alton. Gjenstanden hadde en hale og ble observert i 55 minutter. UFO KLASSIFISERING - NL (NOCTURNAL LIGHT). Off Duty sighting. 1 Officer. Kilde: FOI dokumentasjon.

1930 timer. 18/02/1988. Bradford, West Yorkshire. En av plikt politimann og hans kone og barn var på reise sammen Toller Lane, Bradford mot Bingley når de observerte flere hvite lysene på himmelen reiser i samme retning. Objektet ble beskrevet som å være på størrelse med et lite småfly. UFO ble deretter sett til å lage og brå sving og akselerere i høy hastighet vekk fra dem. De kunne ikke skjelne noe støy over at av bilen de reiste i. UFO KLASSIFISERING - NL (NOCTURNAL LIGHT). Off Duty sighting. 1 Officer. Kilde: FOI dokumentasjon.

01/12/1988. 1810 timer. Taunton, Somerset. To off duty politifolk observert en lys blå lys på himmelen fra landsbyen Oake nær Taunton mens du bor med venner som inkluderte en servering offiser. Objektet beveget seg jevnt og trutt i en sør vest retning over en skyet himmel på vei mot landsbyen Willington. Off duty sighting. 2 offiserer. Source - MOD-filer. Klassifisering - Nocturnal Light (NL).
1989

23/10/89. Sen kveld. Sted: Delamere Forest, Cheshire. En av plikt politimann og hans kone kjørte gjennom Delamere Forest da de observerte en trekantet UFO som stoppet på ett punkt, og svevde over bilen sin. På samme kveld flere medlemmer av offentligheten rapportert se uvanlige lys formasjoner ovenfor veien mellom Glossop og Manchester.UFO KLASSIFISERING - CE1 (nærkontakt 1ST SLAG)Off duty hendelsen. 1 Officer. Source - Metro News 10/11/89.


02/10/1989. 0230 timer. Balmoral Castle, Skottland. En av plikt Metropolitan politimann observert en ekstremt hvitt lys på himmelen over Balmoral Castle i de tidlige timer av en klar og kald morgen. Objektet ble først sett øst for slottet i en 54 graders høyde før du flytter vest som inkluderte en sløyfe rundt en stjerne. Off duty sighting. En offiser. Source - MOD-filer. Klassifisering - Nocturnal Light (NL).

1990
2010 timer. 02/09/1990. Edmonton. En av plikt spesielle konstabel var i hagen sin da han observerte stålgrå sfærisk formet UFO i det fjerne. Objektet beveget seg jevnt over himmelen og deretter akselerert bort i fart. Sett i 20 sekunder i en klar himmel. UFO KLASSIFISERING - NL (NOCTURNAL LIGHT). Off Duty sighting. 1 Officer. Kilde: FOI dokumentasjon.

1992-1993
1330-1400 timer. Beliggenhet - Dundee, Tayside, Skottland. Mens du ser ut av hans stuevinduet offiseren så mot Sidlaw Hills med utsikt Craig Owl da han så en merkelig bevegelse i skyen. Som han så på objektet han innså at han kunne skimte en sfære som objekt som så ut til å ha noen reell substans til det. Som han så det UFO begynte å endre form som den så ut til å "dock" ved siden av en kommunikasjon mast ved siden av Craig Owl. Objektet slått på sin egen akse før du skifter fra sfære til en oval formet UFO. Han antok sin størrelse som omtrent 50-100 meter i diameter. Han observerte objektet i 1-2 minutter. Objektet har gjort en skarp bevegelse og begynte å følge konturen av lia før det var ute av syne.UFO KLASSIFISERING - NL (NOCTURNAL LIGHT)Off duty sighting. En offiser. Kilde: PRUFOS Politiet Database.


e-mail: svein.kare.helland@lyse.net
ufo_rogaland001003.gif
Hjem
ufo_rogaland001004.gif
Robert Moklev
ufo_rogaland001003.gif
Stjerne menneske
ufo_rogaland001003.gif
Hva gjør U.F.O
ufo_rogaland001003.gif
Energi krefter
ufo_rogaland001003.gif
Oppsummering
ufo_rogaland001003.gif
Anbefalte filmer
Oppslagstavle
ufo_rogaland001003.gif ufo_rogaland001003.gif
Politi oppservasjon 1
ufo_rogaland001004.gif
Politi oppservasjon 2
ufo_rogaland001003.gif
Politi oppservasjon 3
ufo_rogaland001003.gif
Politi oppservasjon 4
ufo_rogaland001003.gif
Evolusjonen
ufo_rogaland001003.gif
Evolusjon 2
ufo_rogaland001003.gif
Evolusjon 3